參觀華南師範大學

新傳系二十多名師生在2018年11月27日,參加了《珠多網》舉行的華南師範大學參觀團。此團行程緊凑,師生參加了兩個由教育信息技術學院舉辦的講座。第一個講座由新聞傳播學系系主任劉競教授主講。他分享了人工智能和虛擬技術在新聞業界的應用,以及這兩種技術對新聞從業員的影響。第二個講座由教育技術學系系主任穆肃教授主講,她講解了信息技術在高校教學中的應用,除了在教學層面的應用外,還包括老師和同學在校園生活的層面,如出入圖書館記錄,收集師生校園活動的其他數據等。

此外,師生也參觀了新聞傳播學系的演播廳,虛擬技術工作室和影片剪接工作室等。 同學也參觀了華大嶄新的網絡課室。

此活動得到校方贊助所有費用,《珠多網》及新傳系師生非常感謝。

 

Teachers and students visited the VR studio at SCNU.

Students impressed by the fabulous lighting facilities at the television studio.

A group photo of teachers and students.

Souvenir presented to our first speaker: Prof. Liu Jing, department head of the Journalism and Communication

Our second speaker: Prof. Mu Su, department head of the Information Technology in Education

Group photo taken at the animated television studio.